Not: Saati katılımcı sayısına göre saptanır.
Okurken metinden kopup, çok farklı bir dünyaya daldığınız oluyor mu? Okuduğunuz sayfaları tekrar okuma ihtiyacı hissediyor musunuz? Sesli okumaktan vazgeçemiyorsunuz değil mi? En azından dudaklarınız kımıldıyor değil mi? Yoksa iyice anlamak için çok yavaş ve hatta metni parmakla takip ederek mi okuyorsunuz?
Yandaki arkadaşınız nasıl bu kadar hızlı soruyu anlayıp çözüyor? Önünüze yığınla gelen dosyaları okuyacak zaman bulamadığınız için, kontrol bile edemeden imzalamaya başladınız değil mi? Soruları çoğaltmak o kadar kolay ki! Çünkü okumaya başladığımız andan itibaren yanlış okuma alışkanlıkları elde ediyoruz. Yavaş okuyor, yavaş düşünmeye başlıyoruz.
Otuz iki farklı programı -ki çoğu bizim kurguladığımız programlar- herkese göre farklı dozlarda, ihtiyaca göre bire bir kullanıyoruz. Asla bu eğitimde grup çalışması yapmıyoruz. Böylece hedefe daha çabuk ulaşabiliyoruz. Digital olarak bilgisayarlarla verilen bu eğitimin sonunda sekiz sayfalık bir rapor hazırlayıp, çalışma biçimleri hakkında önerilerde bulunuyoruz.
KONULAR
Okumayı etkileyen faktörler
Okuma hızı
Göz duruşu ve okuma
Okumanın en uygun şartları
Yavaş okuma alışkanlıklarını terk etme
Ritmik görme
Çok hızlı okuma ilkeleri
Hafızayı kuvvetlendirme
Konsantrasyon
Geniş alanı görme
Blok okuma
AMAÇLAR
Klasik okuma alışkanlıklarından kurtulmak, okuduğunuza odaklanmanızı sağlamak ve hızla düşünme yeteneği kazanmak.
Her kelimede, göz duruşu, sabitleme ve netleme yapılmadığından Hızlı Okuma Tekniğiyle gözlerin daha az yorulmasını sağlamak. Okuma hızını bilgisayarla ölçerek, başlangıç hızını en az üç katına çıkarmak.