Not: Saati kişiye özel saptanır.
(ÖYKÜ, OYUN, SENARYO)
Aslında her üç dal birbirinden beslenir ve bizce de birlikte işlenmelidir. İsteğe göre sadece bir dal da seçilebilir.ÖYKÜ YAZARLIĞI; Yaşam, öyküler bütünü olduğuna göre düşünsel ve kurgusal deneyim olmadan öykü yazarlığına soyunmak elbette başarısızlığa mahkum olmak demektir. Kısa oluşu, yalın bir olay örgüsüne sahip olması, genellikle tek bir olaya yoğun ilgi uyandırması öykünün gücünü oluşturur.
OYUN YAZARLIĞI; Tiyatro ise, sezgisel ve içgüdüsel çabaların ötesinde bilimselliği zorunlu kılar. Yöntemsel yaklaşım olmadan, çağı yakalamadan, önermeyi doğru kurmadan, karakterin temel yapısını, gelişimini, canlandırma performansını planlamadan, sahneyi tanımadan, olanaklarını ve biçemlerini bilmeden yazılan oyun ne kadar başarılı ve kalıcı olacaktır?
SENARYO YAZARLIĞI; Bir sanat formu olan sinemanın teknik belgesidir… Aynı bir binanın teknik çizimi gibi. Sinema GÖRSEL bir sanat olduğuna göre; bir senaryo yazarken en çok dikkat edilmesi gereken öğe, bir hikayeyi anlatmak yerine, hikayeyi gösterebilmeyi başarmaktır değil mi? Yani görsel anlamda yazmayı öğrenmek zorundayız.
Ortak Konular
Yaratıcı düşünce ve yazarlık,
Fikir Üretme ve İlham Alma,
Önerme Tekniği,
Karakter Yaratmak,
Karakterin Gelişimi, Değişimi…
İnandırıcı arka plan,
Karşıtlığın Birliği, Olay Örgüsü, Çatışma…
Kriz, Doruk Nokta, Çözüm…
Seçilen Dala Özgün Konular için şirketimizden bilgi alabilirsiniz.
Amaçlar
Yazarak bir çok duyguyu zıplatırsınız bu da çok heyecan verici bir iştir. Bu işe yani yazmaya olan tutkunuza, var olan becerinize zaman ve teknik kazandırmak, kestirme yolları göstermek, yaratıcı düşüncenize katkı sağlamak, birlikte oluşturacağımız bir amaç olacaktır.